Chilli Masala

Otwarte teraz

Indyjska restauracja | Chilli Masala | Poznań

Serdecznie witamy w Chilli Masala.

Nasza filozofia kulinarna jest prosta - podajemy to co w indyjskiej kuchni najlepsze.

Kuchnia Chilli Masala to niezwykła kombinacja smaków, delikatnych, świeżo zmielonych przypraw i marynat. Używamy tylko świeżych składników, a większość z nich pochodzi z lokalnych źródeł. W naszej kuchni przykładamy ogromną wagę do tekstury, aromatu i smaku.

Kuchnia indyjska odzwierciedla 5000-letnią historię kultur subkontynentalnych, co daje wyraz w różnorodności smaków i akcentów kulinarnych. Kuchnia północno indyjska, na którą wpływ mają Mongołowie, składa się głównie z potraw z dodatkiem ryżu i chleba gotowanego w glinianym piecu („tandoor”) oraz mięs i warzyw wolno gotowanych w sosach pomidorowych, cebulowych i orzechowych lub warzywnych, doprawianych zgodnie z rodzajem potrawy.

Nasz szef kuchni wykorzystuje tradycyjne techniki gotowania, łącząc je ze współczesnymi trendami kulinarnymi.

MENU

Jesteśmy dumni, że tworzymy najlepsze doznania kulinarne.Aby w pełni docenićgłębię i różnorodność naszej wyjątkowej kuchni, zachęcamy do dzielenia się potrawami z innymi gośćmi i kosztowania szerokiej gamy kontrastujących smaków.

(English version)

Dear Guests,

We are pleased to welcome you in Chilli Masala.

Our culinary philosophy is deceptively simple. We celebrate the very best of Indian food. The Chilli Masala cuisine is an extraordinary combination of flavours, delicate seasonings, freshly ground spices, marinades, and complex tastes. We use only fresh ingredients, majority of which are locally sourced.

Our cooking style is all about Texture, Taste, and Flavour. Indian cuisine reflects a 5,000-year history of various cultures interacting with the subcontinent, leading to its diversity of flavours and regional cuisines.

The Northern Indian cuisine, which has been influenced by the Moguls, consists mainly of dishes and bread cooked in the clay oven (“tandoor”) and meats and vegetables slowly cooked in either tomato, onion, and groundnut based or vegetable based sauces, which are expertly seasoned according to the type of dish.

Our Head Chef reinterprets nostalgic Northern Indian dishes with an openness towards global techniques and influences and highlights distinctly Indian flavours.

MENU

We take pride in creating the finest dining experience for you.

To fully appreciate the depth and breadth of our unique Northern Indian cuisine, we would encourage you to share dishes with your fellow diners and taste a wide range of contrasting flavours

Lokalizacja

Lokalizacja

Polna 40, 60-533 Poznań, Polska

Nasze godziny otwarcia

Poniedziałek
11:45 – 22:30
Wtorek
11:45 – 22:30
Środa
11:45 – 22:30
Czwartek
11:45 – 22:30
Piątek
11:45 – 22:30
Sobota
11:45 – 22:30
Niedziela
11:45 – 22:30

Dostępne opcje płatności

Nasze usługi

Wszystko w zasięgu wzroku

Prosimy wysłać do nas wiadomość.

Prosimy wprowadzić imię i nazwisko.
Proszę wprowadzić adres e-mail.
Prosimy wprowadzić numer telefonu.
Prosimy wprowadzić temat.
Proszę wprowadzić treść wiadomości.
Wiadomość została wysłana. Wkrótce się z Państwem skontaktujemy.
Wysyłanie wiadomości nie powiodło się.
Twitter_Logo_Blue